Naturalne, świeże składniki, zioła z własnych upraw, lokalne tradycje kulinarne i nowoczesne trendy – oto przepis na kuchnię Natury według Szefa Kuchni, Sebastiana Truszkowskiego.
w rytmie natury
Podstawą wykwintnej kuchni restauracji Natura są lokalne produkty: świeże, ekologiczne, przesycone aromatami Pomorza. Każda pozycja menu to kulinarna podróż, która zachwyca zastosowanymi nowoczesnymi technikami, formą podania oraz wybornym smakiem. Docenił to przewodnik Gault & Millau, który wyróżnił restaurację dwiema czapkami.
Dla nas najważniejsza jest sezonowość, starannie dobrane składniki najwyższej jakości, świeże zioła, unikalne kompozycje... gotowanie z pasją. Finezja w każdym detalu, naturalnie, zdrowo, smacznie.. dla Was!
Pomorskie przysmaki
Karta menu Restauracji jest oparta o produkty związane z tradycją regionu pomorskiego, uprawiane, poławiane bądź hodowane wyłącznie na tutejszych terenach w odległości nie dalszej niż sto kilometrów od Rozewia. Najważniejsze są dla nas lokalne produkty. Główne smaki dominujące w karcie są inspirowane według nowoczesnej wizji i przy użyciu najnowszych technik kulinarnych będących domeną Szefa Kuchni.
Szef Kuchni, Sebastian Truszkowski ,25 lat swojego życia podporządkował pracy w kuchni. Osiągnął wiele sukcesów w ogólnopolskich konkursach kulinarnych, pracował z czołówką polskich oraz zagranicznych szefów kuchni. Uwielbia wracać do korzeni kuchni polskiej i wplatać w nią nowe trendy kulinarne.
Śniadania w restauracji Natura zachwycają bogactwem propozycji, kolorami, aromatami i wybornym smakiem. Starannie dobrane składniki i dodatki, ciepłe dania, przygotowywane latem podczas live cooking na tarasie i ulubione przez naszych Gości wędzone ryby – dobrze jest smacznie i miło zacząć dzień!
z Natury doskonałe
Restauracja Natura to nie tylko doskonałe kompozycje smakowe, ale też efektowna przestrzeń. Wnętrze, stylistycznie nawiązujące do otoczenia – lasu i morza – oraz przestronny taras, wkomponowany w las, stanowią idealną scenerię do organizacji przyjęć rodzinnych albo kolacji biznesowych.
Nasi kucharze do perfekcji opanowali sztukę tworzenia potraw, które dzieci uwielbiają. Dla wygody najmłodszych Gości i ich opiekunów, oferujemy specjalne wysokie krzesełka, w których łatwiej jest zajadać się przygotowanymi dla nich przysmakami.
Wytwarzane na miejscu
Nic nie smakuje lepiej niż wytwory własnej roboty... W Restauracji Natura zasmakują się Państwo w:
Dodatkowo, serwowane jaja pochodzą wyłącznie od kur mających dostęp do wolnego wybiegu (posiadają oznaczenie -1), a okoliczny miód jest wytwarzany przez pszczoły w swoim regionie z miejscowych pyłków. Pozyskany miód nie jest ogrzewany, przetwarzany lub pasteryzowany, co czyni go produktem w 100 % naturalnym.
Słomki wykorzystywane w Restauracji zostały wyprodukowane z naturalnej pszenicy i są w 100 % biodegradowalne. Talerzyki plastikowe zastąpione zostały talerzykami papierowymi, a sztućce - stalowymi albo z otrąb pszennych/drewnianymi.
PLANUJESZ WIZYTĘ W NASZEJ RESTAURACJI LUB CHCESZ ZAREZERWOWAĆ STOLIK?
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!