Naturalne, świeże składniki, zioła z własnych upraw, lokalne tradycje kulinarne i nowoczesne trendy – oto przepis na kuchnię Natury według Szefa Kuchni, Sebastiana Truszkowskiego.

Podstawą wykwintnej kuchni restauracji Natura są lokalne produkty: świeże, ekologiczne, przesycone aromatami Pomorza. Każda pozycja menu to kulinarna podróż, która zachwyca zastosowanymi nowoczesnymi technikami, formą podania oraz wybornym smakiem. Docenił to przewodnik Gault & Millau, który wyróżnił restaurację dwiema czapkami.

Dla nas najważniejsza jest sezonowość, starannie dobrane składniki najwyższej jakości, świeże zioła, unikalne kompozycje... gotowanie z pasją. Finezja w każdym detalu, naturalnie, zdrowo, smacznie.. dla Was!

Karta menu Restauracji jest oparta o produkty związane z tradycją regionu pomorskiego, uprawiane, poławiane bądź hodowane wyłącznie na tutejszych terenach w odległości nie dalszej niż sto kilometrów od Rozewia. Najważniejsze są dla nas lokalne produkty. Główne smaki dominujące w karcie są inspirowane według nowoczesnej wizji i przy użyciu najnowszych technik kulinarnych będących domeną Szefa Kuchni.

Szef Kuchni, Sebastian Truszkowski ,25 lat swojego życia podporządkował pracy w kuchni. Osiągnął wiele sukcesów w ogólnopolskich konkursach kulinarnych, pracował z czołówką polskich oraz zagranicznych szefów kuchni. Uwielbia wracać do korzeni kuchni polskiej i wplatać w nią nowe trendy kulinarne.

Aromatycznie i ze smakiem
hotelowe śniadania

Śniadania w restauracji Natura zachwycają bogactwem propozycji, kolorami, aromatami i wybornym smakiem. Starannie dobrane składniki i dodatki, ciepłe dania, przygotowywane latem podczas live cooking na tarasie i ulubione przez naszych Gości wędzone ryby – dobrze jest smacznie i miło zacząć dzień!

Restauracja Natura to nie tylko doskonałe kompozycje smakowe, ale też efektowna przestrzeń. Wnętrze, stylistycznie nawiązujące do otoczenia – lasu i morza – oraz przestronny taras, wkomponowany w las, stanowią idealną scenerię do organizacji przyjęć rodzinnych albo kolacji biznesowych.

Znajdująca się w restauracji Natura kameralna Sala Kominkowa to miejsce gdzie mogą Państwo zanurzyć się w lekturze ulubionej książki z filiżanką herbaty i poczuć jak wolniej zaczyna płynąć czas.

Tuż przy restauracji znajduje się strefa ogniska, która ożywa w każdy piątek. To również miejsce, gdzie we własnej wędzarni przygotujemy ryby i mięsa na wieczór pod gwiazdami, zorganizowany na Państwa życzenie.

Zioła, jadalne kwiaty oraz niektóre warzywa, jakie serwujemy w restauracji, pochodzą z całorocznej szklarni, która znajduje się na terenie resortu. Starannie pielęgnowane, uprawiane ekologicznie, są odzwierciedleniem naszej filozofii gotowania: z dbałością o każdy składnik, z poszanowaniem natury i jej sezonowych odsłon.

Przysmaki dla najmłodszych

Nasi kucharze do perfekcji opanowali sztukę tworzenia potraw, które dzieci uwielbiają. Dla wygody najmłodszych Gości i ich opiekunów, oferujemy specjalne wysokie krzesełka, w których łatwiej jest zajadać się przygotowanymi dla nich przysmakami.

Nic nie smakuje lepiej niż wytwory własnej roboty... W Restauracji Natura zasmakują się Państwo w:

  • dżemach bez dodatku cukru i konserwantów na bazie soczystych i dojrzałych owoców,
  • naturalnych jogurtach i twarogach, niezawierających chemii, co sprawia że są o niebo lepsze i zdrowsze,
  • maśle powstałym w tradycyjny sposób, przywołującym wspomnienia z dzieciństwa,
  • koktajlach bogatych w witaminy według tradycyjnych receptur,
  • wędzonych mięsach, wędlinach, szynkach sznurowanych i rybach prosto z wędzarni, bez dodatku chemii,
  • warzywach i ziołach prosto z naszej szklarni i warzywniaka.

Dodatkowo, serwowane jaja pochodzą wyłącznie od kur mających dostęp do wolnego wybiegu (posiadają oznaczenie -1), a okoliczny miód jest wytwarzany przez pszczoły w swoim regionie z miejscowych pyłków. Pozyskany miód nie jest ogrzewany, przetwarzany lub pasteryzowany, co czyni go produktem w 100 % naturalnym.
Słomki wykorzystywane w Restauracji zostały wyprodukowane z naturalnej pszenicy i są w 100 % biodegradowalne. Talerzyki plastikowe zastąpione zostały talerzykami papierowymi, a sztućce - stalowymi albo z otrąb pszennych/drewnianymi.

Napisz do nas!

PLANUJESZ WIZYTĘ W NASZEJ RESTAURACJI LUB CHCESZ ZAREZERWOWAĆ STOLIK?
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!